Categorii
Blog Produse naturale si tratamente naturiste

Ulei de masline beneficii

Beneficiile celui mai bogat ulei nutritional, uleiul de masline extra virgin, sunt nenumerate. Uleiul de masline extra virgin inseamna ca aceasta este recoltat imediat dupa prima presare a maslinelor. Foarte important este ca acest ulei de masline sa contina antioxidanti, vitamina E si grasimi monosaturate (acizi grasi).

Uleiul de masline are una dintre cele mai importante beneficii care actioneaza asupra colesterolului intr-un mod pozitiv si anume ca mareste cantitatea de colesterol bun din sange si din organism si bineinteles ca o scade pe cea negativa.

Uleiul de masline ajuta si la prevenirea bolilor cardiovasculare si metabolice ale adultilor.

ulei de masline sanatos pentru copii

Totodata, actioneaza si asupra stomacului, tot intr-un mod pozitiv, luptand impotriva ulcerului si a gastritei. Datorita efectelor asupra stomacului, este ideal pentru alimentatia copiilor, ajutandu-i in acelasi timp la asimilarea substantelor necesare dezvoltarii acestuia (cum ar fi, de exemplu, sarurile minerale).

Cand vorbim despre dezvoltarea copilului, nu ne referim doar la cea fizica ci si la cea intelectuala. Acest ulei are un continut bogat de vitamina D care ajuta la asimilarea calciului de care toti copii au nevoie pentru o crestere sanatoasa si o dezvoltare armonioasa. Tot uleiul de masline, de care discutam, ajuta la favorizarea digerarii alimentelor.

antioxidanti ulei

Avand un continut bogat de antioxidanti, lupta impotriva radicalilor liberi si a degradarii celulelor odata cu varsta. In acest mod devenim mai rezistenti la boli si mai puternici in lupta cu acestea. Astfel, poate incetini inaintarea unor boli mortale, cum ar fi cancerul la san, sau chiar si alte tipuri de cancer.

Arsenalul de vitamine pe care il contine (A, B1, B2, C, D, E, K plus minerale) il fac nu doar un aliment sanatos ci un remediu pentru sanatatea fiecaruia. Acizii grasi nesaturati pe care ii contine (Omega 3 si Omega 6) ajuta la dezvoltarea intelectuala intr-un mod uimitor dar si la impiedicarea depunerilor de grasime pe peretii vaselor de sange.

uleiul de masline extra virgin

Ce este foarte important la uleiul de masline extra virgin este faptul ca este singurul ulei vegetal care poate fi consumat imediat dupa producere, nefiind necesara prelucrarea. Ceea ce il face 100% recomandat, 100% natural, 100% sanatos.

Un alt plus al acestui tip de ulei, ar putea fi efectul afrodisiac pe care acesta il detine.

Pentru a avea toate avantajele si beneficiile enumerate anterior, este bine sa il pastrati intr-un mediu intunecos, la temperatura camerei, in amabalaje inchise bine. Nu depasiti termenul de valabilitate al acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *