Categorii
Blog Cosmetice naturale si ingrediente din cosmetice

Cosmetice cu parabeni sau fara?

Deşi blamaţi de atâta vreme, parabenii, substanţe chimice cu rol de conservant, încă se întâlnesc în majoritatea produselor cosmetice.

Efectele parabenilor din produsele cosmetice

Parabeni se numesc substantele chimice care au rol de conservant si sunt utilizati in majoritatea produselor cosmetice. Exceptie fac cosmeticele organice. Desi exista studii care arata ca parabenii favorizeaza aparitia cancerului mamar si testicular, datorita faptului ca sunt absorbiti in piele si ajung in sistemul circulator unde actioneaza asemanator estrogenului, legislatia internationala nu interzice utilizarea lor, fara a avea dovezi concrete in acest sens.

Industria cosmetica sustine ca sunt folosiţi în concentraţii atat de mici, incat nu pot conduce la apariţia bolii, conform altor studii prin care s-a evaluat siguranta ingredientelor cosmetice si a caror concluzie a fost ca parabenii pot fi utilizati in conditii de siguranta, daca nu se fac excese. Insa, in aceasta situatie trebuie luat in calcul faptul ca se pot folosi concomitent mai multe produse cosmetice cu parabeni, caz in care cantitatea de parabeni absorbita va fi mai mare.

cosmetice parabeni

Folosirea produselor cosmetice cu parabeni poate, totusi,  induce in mod indirect, aparitia prematura a pubertatii in cazul fetelor, iar acest fenomen este factor de risc în apariţia cancerului de san.

Sunt studii care au demonstrat ca, tumorile mamare analizate dupa ce au fost inlaturate, au prezentat o cantitate destul de mare de parabeni din tipurile folosite în produsele cosmetice anti-perspirante. In concluzie, este indicat ca persoanele care au antecedente în familie de cancer la san sa isi aleaga cu mai multa atentie produsele cosmetice cu parabeni, astfel incat concentratia lor sa fie cat mai mica sau sa opteze pentru folosirea cosmeticelor fara parabeni.

Trebuie, de asemenea, mentionat faptul ca, fara conservanti, produsele cosmetice si-ar pierde repede termenul de valabilitate si ar putea dezvolta bacterii periculoase pentru sanatatea utilizatorului. O solutie este aceea de a inlocui parabenii cu uleiuri esentiale, care pot inlatura germenii din produsele cosmetice si de a le conserva.

produsele cosmetice şi-ar pierde termenul de valabilitate în una-două zile şi ar dezvolta diferite tipuri de bacterii periculoase.Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/medicina/ce-trebuie-stii-despre-parabeni-1_50ad42d27c42d5a66391c719/index.html
produsele cosmetice şi-ar pierde termenul de valabilitate în una-două zile şi ar dezvolta diferite tipuri de bacterii periculoase.Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/medicina/ce-trebuie-stii-despre-parabeni-1_50ad42d27c42d5a66391c719/index.htmlarabenii pot fi înlocuiţi prin folosirea uleiurilor esenţiale, care au rol de a conserva şi de a înlătura germenii care apar în combinarea diferitelor substanţe în produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *