Location

Ulei de susan

Ulei de susan, obtinut prin presare la rece si filtrare, este un produs excelent pentru intretinerea pielii.
Semintele de susan sunt extrem de pretioase datorita compozitiei lor bogate in fibre, proteine, carbohidrati, minerale, precum calciu, fosfor, potasiu, magneziu, zinc, fier si sodiu.

 

Acidul folic sau vitamina B9 care intra, de asemenea, in compozitia susanului este esential in formarea celulelor iar lecitina este un element valoros pentru sistemul nervos, endocrin si cardiovascular.

Uleiul de susan este un emolient excelent, calmant, antireumatic. Se aplica pe piele ca atare, nediluat sau in amestec. Protejeaza si infrumuseteaza pielea, intarziind procesul de imbatranire, o curata si-i reda supletea, sanatatea si stralucirea.

Uleiul contine o substanta protectoare impotriva luminii fiind recomandat si ca ulei de plaja.

Aplicat in masaje, putin incalzit, indeparteaza oboseala, calmeaza durerile reumatice si musculare, curata si infrumuseteaza pielea nou-nascutilor.

Datorita efectului fungic si bactericid se foloseste in prevenirea si tratarea parodontozei si a aftelor bucale. Se recomanda, in fiecare seara, masaje ale zonei bolnave cu doua, trei picaturi de ulei, timp de macar trei luni.

Uleiul de susan se pastreaza la rece, ferit de lumina si caldura. Nu se recomanda persoanelor alergice la semintele de susan.

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.