Categorii
Blog Produse naturale si tratamente naturiste

Ulei de susan

Uleiul de susan, obtinut prin presare la rece si filtrare, este un produs excelent pentru intretinerea pielii. Uleiul de susan este un emolient excelent, calmant, antireumatic.

Obtinut prin presare la rece uleiul de susan, este un produs excelent pentru intretinerea pielii.
Putem recomanda uleiul de susan ca protector pentru plaja, continand o substanta protectoare impotriva luminii. Datorita compozitiei lor, semintele de susan,  bogate in fibre, proteine, carbohidrati, minerale, precum calciu, fosfor, potasiu, magneziu, zinc, fier si sodiu, sunt extrem de pretioase .

Acidul folic sau vitamina B9 care intra, de asemenea, in compozitia susanului esential in formarea celulelor, lecitina fiind un element valoros pentru sistemul nervos, endocrin si cardiovascular.

Ulei de susan beneficii

Uleiul de susan este un ulei emolient excelentcalmant, antireumatic. Se aplica pe piele ca atare, ulei de susan nediluat sau in amestec. Protejeaza si infrumuseteaza pielea, intarziind procesul de imbatranire, o curata si-i reda supletea, sanatatea si stralucirea.

Uleiul de susan aplicat in masaje, putin incalzit, indeparteaza oboseala, calmeaza durerile reumatice si musculare, curata si infrumuseteaza pielea nou-nascutilor.

Uleiul de susan datorita efectului fungic si bactericid se foloseste in prevenirea si tratarea parodontozei si a aftelor bucale. Se recomanda, in fiecare seara, masaje ale zonei bolnave cu doua, trei picaturi de ulei, timp de macar trei luni.

Recomandam pentru mentinerea Uleiului de susan in bune conditii acesta sa se pastreaze la rece, ferit de lumina si caldura.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *