Categorii
Alimente organice, produse bio Blog

Produsele bio pentru bebelusi

Cresterea copilului folosind produsele bio pentru bebelusi este binevenita si apreciata de parintii care isi permit sa adopte acest stil de viata.

Parerile sunt impartite in ceea ce priveste ingijirea bebelusilor, insa produsele bio pentru bebelusi sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente pentru bebelusi, cu siguranta. Acestea nu contin aditivi nocivi, substante toxice si nu trec prin procesari industriale care le distrug continutul sau compozitia naturala.

produsele bio pentru bebelusi

Desi sunt mai scumpe decat cele obisnuite, ar fi bine daca majoritatea parintilor ar alege pentru bebelusul lor produse bio sau organice in tot ceea ce priveste ingrijirea lui – produse cosmetice, hainute si mancare.

Lipsa aditivilor alimentari in mancarea pentru bebelusi si fabricarea atenta a produselor destinate lor de pe piata le recomanda, iar parintii vor cauta intotdeauna tot ce este mai bun pentru copilul lor. Nu este vorba doar despre un trend de a deveni bio, este de fapt un interes crescut pentru produse sanatoase.

produse sanatoase pentru bebelusi

Exista mai multe dezbateri in lume pe aceasta tema, iar unele dintre acestea contesta faptul ca alimentele bio destinate bebelusilor ar avea un continut nutritional mai bun in comparatie cu cele conventionale.

Deoarece bebelusii sunt hraniti in principal cu supe, ciorbite ori piureuri facute din legume sau fructe fierte, in timpul fierberii produsele isi pierd foarte mult din continutul nutritional, la fel ca si alimentele non-organice. Deci, important este sa cumperi produse bio, atunci cand copilul creste si poate manca fructele si legumele proaspete, bogate in vitamine si minerale.

piure bebe

Fructele, legumele si carnea organice nu sunt lipsite in intregime de aditivi sau conservanti. Dar, ele sunt crescute cu ingrasaminte si tipuri de furaje care contin altfel de substante, care nu sunt chimice sau toxice si care au mai multa grija cu mediul inconjurator.

Produs bio nu inseamna neaparat si non-alergic. In cazul in care copilul tau nu era alergic la un aliment facut pe cale conventionala, poate deveni alergic la el in calitate de produs bio, deoarece sunt posibile reactii la ingrasamintele naturale sau la alte substante folosite de catre fermieri.

fructe piersici bio

Cu toate aceste argumente contra, care nu sunt multe, avantajele unui stil de viata bio al copilului sunt enorme. Produsele bio sunt produse sanatoase, bogate in multe vitamine si minerale.

Produsele bio pentru bebelusi, cosmetice sau obiecte necesare ingrijirii sunt create special pentru a se adapta nevoilor si pentru a favoriza sanatatea. Au grija de pielea lor sensibila, sunt lipsite de majoritatea factorilor alergogeni si sunt lipsite de substante toxice care i-ar putea imbolnavi.

bebelus

Cresterea copilului folosind produsele bio este cea mai buna optiune si nu exista motive importante pentru care nu ar trebui sa o adoptati. Specialistii vor doar sa transmita mesajul ca nici cresterea copiilor cu produse conventionale nu este mai putin sanatoasa, atat timp cat se fac alegeri responsabile si rationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *