Categorii
Afaceri in agricultura si agricultura ecologica Blog

Subventia pe suprafata

Campania de primire a cererilor de subventia pe suprafata se va derula in perioada 1 martie – 15 mai 2013

Subventia pe suprafata 2013: APIA a demarat o campanie de informare a fermierilor

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) desfasoara in perioada 1 februarie – 10 iunie 2013, Campania de informare privind primirea cererilor de subventia pe suprafata, avand sloganul: „Fii Fermier European! Depune la APIA Cererea de sprijin! in Campania 2013 ne pregatim pentru viitoare Politica Agricola Comuna”.

Obiectivul general al campaniei il reprezinta informarea fermierilor cu privire la fondurile europene si nationale destinate schemelor/masurilor de sprijin pe suprafata in anul 2013, precum si la modalitatea de accesare a acestora.

Se pune accent in continuare pe informarea eficienta a fermierilor cu privire la aplicatia de identificare online a parcelelor agricole – IPA Online, prin care beneficiarii isi pot vizualiza, prin conexiune la internet, propriile parcele digitizate in campania anterioara si isi pot digitiza si alte parcele prin identificare pe ortofotoplanurile disponibile in baza de date (LPIS) a APIA.

Perioada de depunere a cererilor: 1 martie – 15 mai 2013

subventia-pe-suprafata-campania-de-informare-fermieri-fonduri-europenePe durata campaniei privind subventia, centrele judetene si locale ale Agentiei vor organiza sesiuni de informare si instruire a fermierilor si respectiv a administratiei agricole din primarii, cu privire la perioada de depunere a cererilor pentru subventia pe suprafata in anul 2013, modalitatea de completare a acestora, conditiile de eligibilitate impuse de legislatia europeana si nationala, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum si la pachetele financiare care pot fi accesate in cadrul masurilor de sprijin.

In cadrul sesiunilor de instruire se va acorda o atentie deosebita procedurii de completare electronica a declaratiei de suprafata si identificare, respectiv de schitare corecta, online a parcelelor agricole.

De asemenea, se va pune accent pe obligativitatea agricultorilor de a respecta normele de ecoconditionalitate pe toate suprafetele agricole utilizate.

De aceste instruiri vor beneficia atat fermierii cat si administratia agricola din primarii, respectiv personalul din bibliotecile judetene si comunale cuprinse in programul Biblionet.

Campania de primire a cererilor pentru subventia pe suprafata se va derula in perioada 1 martie – 15 mai 2013, respectiv 10 iunie, cu penalizari de 1% pentru fiecare zi de intarziere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *