8 sfaturi pentru a pierde în greutate vara

pierdere in greutate vara

Sfaturi și trucuri simple pentru a pierde în greutate vara cu sănătate și fără a face dieta. Și a nu crește în greutate când mergi la plajă sau în zilele de vacanță.

Dacă doriți să slăbiți și să pierdeti in greutate înainte de vacanța de vară, dar refuzați să urmați o dietă, există diverse trucuri, sfaturi și acțiuni pe care le puteți face pentru a arăta o figură zveltă. Desigur, este nevoie de efort și determinare, deoarece miracolele nu există. Vă spunem cum să slăbiți fără dietă.

În primul rând, sfătuim ajutorul unui specialist care va poate indruma atât in orientările dietetice, cât și cele de viață. Deoarece fiecare persoană și corp sunt diferite, prin urmare, este necesar ca cineva să ne ghideze pe parcurs pentru a vedea dacă o facem corect.

În mod normal, este un nutriționist, medic sau antrenor personal care ne va oferi exercițiile pe care trebuie să le facem pentru a fi în formă și a pierde în greutate.

1. Alimentație sănătoasă

Mâncarea este esențială pentru a pierde în greutate. Adică, nu este necesar să faceți o dietă strictă, ci într-un mod sănătos și variat. Trucul este să mănânci puțin din toate, cu moderație, folosind mai mult acele grăsimi polinesaturate și monoinsaturate și abandonând cele saturate și trans.

În acest caz, vom creștem in consum fructe, nuci, verdeturi și legume și vom reduce carnea roșie și procesată. Peștele, lactatele și cerealele sunt de asemenea bune pentru o alimentație sănătoasă.

mancam sanatos vara

2. Cumpărături sănătoase și responsabile

Pentru a mânca bine și a pierde în greutate este important să cumpărați responsabil. Adică să nu cumpăram mâncare de care nu avem nevoie cu adevărat sau care au mai multă grăsime și zahăr decât este permis.

Vă sfătuim să planificați o listă de cumpărături în avans. De exemplu, faceți meniurile săptămânale înainte și cu asta știm deja ce ar trebui să cumpărăm. De asemenea, vă recomandăm să nu mergeți la supermarket sau la piață cu stomacul gol, deoarece șansele de creștere a coșului nostru de cumpărături se înmulțesc și vom avea tendința de a cumpăra mâncare mai puțin sănătoasă.

3. Produse de casă și de sezon

Când dorim să mâncăm dulciuri și deserturi, atunci le putem face, dar înlocuind zaharurile albe sau convenționale cu un alt tip, cum ar fi melasa de trestie sau panela, care sunt mult mai sănătoase.

În plus, dulciurile de casă sunt întotdeauna mai bune, așa că le putem face singuri acasă și în acest fel alegem alimente cu mai puține calorii. Produsele de sezon sunt de obicei sănătoase și mai mult le cumpărăm la nivel local, pentru a beneficia noi, sănătatea noastră și cei de langa noi.

4. Mic dejun abundent

Mulți oameni nu consideră că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Și în acest sens trebuie să fie abundent și sănătos.

Acest mic dejun ne oferă energia de care avem nevoie în timpul zilei și, prin urmare, nu este necesar să abuzăm de restul meselor, deoarece vom fi mai puțin flămânzi.

mic dejun pentru slabit

5. Mănâncă de cinci ori pe zi

Deși pare prea mult, mulți nutriționiști recomandă să mancam 5 mese pe zi, dar mai puțin. Pe de o parte, micul dejun abundent, o bucată de fructe la mijlocul dimineții, un prânz, gustarea și în sfârșit cina care nu ar trebui să fie copioasă pentru a garanta o digestie bună în timpul nopții.

6. Rutine și programe

Un alt mod de a slăbi fără dietă este planificarea. În sensul că este bine să stabilești un program fix pentru fiecare masă și să îl urmezi, deoarece organismul se obișnuiește cu un anumit ritm. Dacă mâncăm în fiecare zi la ore diferite și într-un mod necontrolat, corpul nostru va tinde să crească în greutate.

7. Exercițiu regulat

Pierderea în greutate fără dietă este ușoară prin alternarea unei diete bune cu exerciții fizice regulate. Sportul ar trebui să fie ceva constant, deoarece ne curăță și mintea și ne ferește de stres.

Nu este necesar să facem un exercițiu intens în fiecare zi, dar de aproximativ trei ori pe săptămână pentru a slabi. Aici trebuie să solicităm sfaturi unui antrenor personal care este cel care ne va stabili rutine de ore și exerciții pentru a slăbi sănătos.

exercitii pierdere in greutate vara

8. În primul rând, mișcarea

Există multe alte modalități de a vă misca și de a face exercitii fizice. Dacă ne place să dansăm, ne putem înscrie într-o academie sau putem folosi clasele direcționate ale sălilor de sport. De asemenea, putem ajunge acasă după muncă mergând pe jos, urcând și coborând scările și nu folosind liftul sau jucându-ne cu copiii noștri.

Acest articol este publicat doar în scop informativ. Nu poate și nu trebuie să înlocuiască consultarea unui nutriționist. Vă sfătuim să consultați nutriționistul dvs. de încredere.