Uleiul de in, cea mai bogată sursă de acizi grași

1006

uleiul-de-in Uleiul de in este obținut din semințele plantei de in. Acesta conține 50-60% acizi grași omega-3 sub forma de acid alfa-linolenic (ALA), mai mult decât conține uleiul de pește. Este foarte important pentru fiecare persoană să aibă un nivel echilibrat de acizi grași, deoarece aceștia contribuie la buna funcționare a organismului.

Uleiul de in protejează inima

Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că uleiul de in contribuie la scăderea nivelului de colesterol total din sânge, diminuând cantitatea de colesterol rău.

De asemenea, consumul de ulei din semințe de in s-a dovedit a fi benefic în reducerea riscului dezvoltării bolilor cardiovasculare într-o varietate de moduri. Spre exemplu, compușii care se găsesc în uleiul de in reduc inflamațiile și riscul apariției aritmiei, susținând sănătatea vaselor de sânge și a arterelor. De asemenea, uleiul de in reduce tensiunea arterială, fiind de un real folos persoanelor care suferă de hipertensiune.

Ameliorează simptomele de ochi uscat

Mai mult, cercetările arată că un consum de 1-2 grame de semințe de in pe zi poate ameliora simptomele de ochi uscat la persoanele cu sindrom Sjogren, o afecțiune a sistemului imun ce afectează întreg organismul.

Nu în ultimul rând, cercetătorii afirmă că uleiul de in are un rol important și în prevenirea cancerului la sân, inhibând dezvoltarea celulelor canceroase.

Uleiul de in este disponibil sub formă de lichid sau capsule gelationase. Întrucat sunt ușor deteriorate de căldură, lumină și oxigen, produsele pe bază de semințe de in  trebuie păstrate la loc răcoros în recipiente ce se închid ermetic.

Atenție! Înainte de a urma o cură cu ulei din semințe de in se recomandă consultul unui medic de specialitate, mai ales dacă suferi de diferite afecțiuni. Semințele de in pot încetini gradul de absorbție a medicamentelor administrate pe cale orală sau a altor elemente nutritive, dacă sunt folosite în același timp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here